Jump to content
Cyclone Boom

Simtropolis 9.0.x - Bugs & Issues Report Thread

480 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hi everyone!

With a completely new forum software, it's time for a brand new bugs thread...

When reporting issues, it always helps to be as descriptive as possible, such as by including the following info:

  • A summary of the issue.
  • Screenshots / videos to highlight what's wrong (with annotations if applicable).
    Images are best uploaded to an online image host, and the direct link pasted into the editor.
     
  • Your system info (e.g. browser version / operating system, device type).
  • When the issue started, or how often it can be reproduced.
  • Any error messages shown?


This can help us to reproduce the problems, and then work on finding solutions. ;)

Thanks all for your help!


Known bugs and issues can be found below in the following post. We'll work and aim to get these fixed ASAP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Original Poster
  • Known Site Bugs & Issues  (Listed in estimated priority, with more major issues highlighted)
     

    • Intermittent performance issues with the site Leaderboard feature. [More info]
       
    • Formatting issues on some previously uploaded STEX files. This causes the page layout to be broken, such as moving the download button from its intended position. [For example]
       
    • Minor formatting issues on STEX categories (e.g. link colour, font size). This could possibly be related to the dropdown menu issue.
       
    • In chat, an issue with the text box obscuring the last posted message. [More info]
       
    • An issue with CJ entries occasionally not shown in the correct order on the index list. [More info]
       
    • Unable to upload images to a Gallery album, if you're not the owner of the album.
       
    • Status updates are disabled by default for new members (in profile settings).
       
    • For homepage feature headlines, capitalisation is only shown on the first letter of a word (E.g. "SC4" is displayed as "Sc4").
       
    • On the STEX, the "Top Downloads" and "Top Submitters" sidebar blocks show incorrect totals (currently disabled).

     


    Recently Resolved Issues  (See spoiler below)

    Spoiler
    • FIXED!  An issue with inline thread page loading on some browsers. [More info]
       
    • FIXED!  Attachment images are being duplicated when posted or edited. [More info]
       
    • FIXED!  In the search dropdown menu, "Submissions" is listed twice (cosmetic issue only).
       
    • FIXED!  Issue with submenu clipping on user profiles. [More info]
       
    • FIXED!  A notification is shown for new replies to STEX files, even if they were already posted.
       
    • FIXED!  On the STEX and Gallery, the "Find their other files/images" link is broken. [More info]
       
    • FIXED!  An issue on STEX categories, preventing the "Upload New File" dropdown menu selector from working. [More info]

     


    As always, please continue to let us know of any other issues you notice.


      Edited by Cyclone Boom  

    Update.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I'm also getting the EX1054 issue. Unfortunately there doesn't seem to be a pattern to the errors, they just occur randomly whilst browsing the forums.

     

    Edit: Seems to always happen when opening the forums for the first time, navigating to them from the homepage.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I'm having the Error code EX1054 everytime in every sub-forum. To visit the sub-forum I have to refresh the page.

    If anyone else has this issue, please report in, too. Thanks, guys!

    Yup same here, the navigated forum shows up when you hit refresh.     Seems to be more when you are exiting back up the forum tree rather than going in...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I have been getting Error Code EX1054 fairly regularly as well, both when first navigating to the forums an also when navigating up and down the forum trees.  This error appears both on Win 7 IE11 and with Android mobile web.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Error on first loading of almost any topic is endemic for me on Ubuntu 15.04 with Firefox 39.0 canonical 1.0


      Edited by A Nonny Moose  

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Thanks, all, I'm working on tracking down the issue with Error code:  EX1054  ... sorry, just bear with us

    This hopefully should be resolved. If you encounter any after this post please note the time and let me know here.  (PM me or use the @mention to get my attention.)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    "Sorry, there is a problem

    Something went wrong. Please try again.

    Error code: EX1054"

    Not a minute ago, Win7, IE 11

    Also, I've just tried to swat your fly sig, well done on making it both annoying and believable :P

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    "Sorry, there is a problem

    Something went wrong. Please try again.

    Error code: EX1054"

    Not a minute ago, Win7, IE 11

    Also, I've just tried to swat your fly sig, well done on making it both annoying and believable :P

    Thanks, on it...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

     

    Trying to choose a new GIF avatar doesn't seem to work. It's saying this type of fily is not allowed (standard .gif)

    Also, what happened to those stats showing top posters of the day, all-time posters etc.? Are they gone forever?

     

    Popular contributors is on the forum main page sidebar, bottom.

    There are no restrictions for gif avatars.

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Things have improved slightly after that last break.  The response time for me on a broadband wired connection is very, very good indeed.

    At this time we have

    --- www.simtropolis.com ping statistics ---
    5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 8116ms
    rtt min/avg/max/mdev = 25.209/32.486/36.563/3.912 ms


    I think this can be described as a hot connection.  33 ms is about 10 times faster than the expected worst case for shared sites.  Well done.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Got several bugs since got into new server here....

    first I cant get into chat, for somehow this keep loading even for hours wait. Trying different browser (firefox, safari) no luck.

    jeLu9.jpg

    second I might repost Toothless Stich post above. it seems that even when I try to upload .jpg avatar, it keep say format no supported as well..

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Things have improved slightly after that last break.  The response time for me on a broadband wired connection is very, very good indeed.

    At this time we have

    --- www.simtropolis.com ping statistics ---
    5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 8116ms
    rtt min/avg/max/mdev = 25.209/32.486/36.563/3.912 ms


    I think this can be described as a hot connection.  33 ms is about 10 times faster than the expected worst case for shared sites.  Well done.

    As mentioned in my tweet, there was a network incident last night at around 11:30 PM EST at the datacenter. They were attempting to offload network traffic while they resolved the issue and during that time we had intermittent connectivity. They did resolve the issue a couple hours later.

     

    Got several bugs since got into new server here....

    first I cant get into chat, for somehow this keep loading even for hours wait. Trying different browser (firefox, safari) no luck.

    second I might repost Toothless Stich post above. it seems that even when I try to upload .jpg avatar, it keep say format no supported as well..

     

    Currently, I'm not seeing any issues with chat... try again?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

     

    Trying to choose a new GIF avatar doesn't seem to work. It's saying this type of fily is not allowed (standard .gif)

    Also, what happened to those stats showing top posters of the day, all-time posters etc.? Are they gone forever?

     

    Popular contributors is on the forum main page sidebar, bottom.

    There are no restrictions for gif avatars.

     

    5cd7e742d1e147444af06aa0c61cadb7.jpg

    Still the same error though

    About the contributors, isn't that only referring to the rep-points?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Currently, I'm not seeing any issues with chat... try again?

    it seems that I find the problem is when try to load the chat server, for somehow it ends up cant find server though nothing happened in the chat windows other than looping stuff.. here what I got when try to load the chat in firefox 39 (latest update)

    jlaD4.png

    it keep looking up, even for minutes I wait, nothing happened...

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an Account  

    Sign up to join our friendly community. It's easy!  

    Register a New Account

    Sign In  

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now


    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×

    Help Keep Simtropolis Online, Open & Free!

    stexcollection-header.png

    Would you be able to help us catch up after a bit of a shortfall?

    We had a small shortfall last month. Your donation today would help us catch up for this month.

    Make a Donation, Get a Gift!

    We need to continue to raise enough money each month to pay for expenses which includes hardware, bandwidth, software licenses, support licenses and other necessary 3rd party costs.

    By way of a "Thank You" gift, we'd like to send you our STEX Collector's DVD. It's some of the best buildings, lots, maps and mods collected for you over the years. Check out the STEX Collections for more info.

    Each donation helps keep Simtropolis online, open and free!

    Thank you for reading and enjoy the site!

    More About STEX Collections