Jump to content

8 posts in this topic Last Reply

Highlighted Posts

When a custom asset burns down, the game does "rescue operations" forever. There is never a simple option to "Rebuild," as there is with special regular assets. When you have gone to extra lengths to position assets perfectly, this can be quite annoying, as the only solution is to demo and re-place.

20170322104016_1.thumb.jpg.9ef86ac32b661299b3df925700d850f3.jpg

Any solution for this? Where is the bug? Is it in the RICO mod or elsewhere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that's normal due to the way the mod works. Those buildings are converted to growable prefabs which stay active to not getting abandoned - I think that's the "problem" about this. Normally, as the building is some growable, it would simply get deleted after the response unit cleared the remains - somehow even this does not apply as the building gets never "empty"

I don't exactly know how this mod actually works, but my clue is that there is always one citizen forced to live inside / work inside of the desire type - so the building is never abandoned and also this one citizen is never going to be rescued. So there might be some check needed to trace down if the building is destroyed to remove this one agent.

Still I don't think that you could simply rebuild the building the vanilla way as it would have to be converted back to a ploppable landmark first. But that's all just guessing as I know as much as Jon Snow does ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The RICO mod sets and removes various flags on each simulation step. 

There is possibly a flag set on the building that marks it as destroyed by a disaster. Can someone look this up in mod tools for me? I don't have the expansion installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, AJ3D said:

The RICO mod sets and removes various flags on each simulation step. 

There is possibly a flag set on the building that marks it as destroyed by a disaster. Can someone look this up in mod tools for me? I don't have the expansion installed.

Atm I look up those flags in scene explorer for you. I found the following:

 

right after a growable building is destroyed by something like an earthquake or meteor strike the following flags apply:

  • m_flags = Created, Completed, ZonesUpdated, Collapsed
  • m_problems = StructureDamaged, FatalProblem

after the building was visited by the rescue team m_flags stay the same, but m_problems changes to:

  • m_problems = StructureVisited, FatalProblem

 

in case a growable building burned down we got:

  • m_flags = Created, Completed, ZonesUpdated, Collapsed
  • m_problems = Fire, FatalProblem (guess just like in the game without that DLC installed)

after the building was visited by the rescue team m_flags stay the same, but m_problems changes to:

  • m_problems = StructureVisited, FatalProblem

 

right after a ploppable building is destroyed by something like an earthquake or meteor strike the following flags apply:

  • m_flags = Created, Completed, ZonesUpdated, Collapsed
  • m_problems = StructureDamaged, FatalProblem

after the building was visited by the rescue team m_flags stay the same, but m_problems changes to:

  • m_problems = StructureVisitedService, FatalProblem

 

I hope this helps :) "Collapsed" seems to be your missing flag, but probably those problem flags are helpful too - on landmarks you are able to rebuild a plopped building by clicking a "rebuild" button in the buildings info panel. Growables got simply "bulldozed" after they were visited by the rescue teams.

 

I by now was not able to find the exact cause for the "rebuild button" to appear - probably it's some combination of the "Collapse" flag (the button appears as soon as this flag is triggered) and the "StructureVisitedService" flag (the button is active when this flag is enabled)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for looking that up.

Planetside 2 has stolen my past month of gaming time, but I've had my fun with it and will probably get back into CSL stuff for a few weeks.

Ill add this to the list of stuff that I need to look at.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, AJ3D said:

Thanks for looking that up.

Planetside 2 has stolen my past month of gaming time, but I've had my fun with it and will probably get back into CSL stuff for a few weeks.

Ill add this to the list of stuff that I need to look at.

Good to know, had the same, but with Fallout 4 again, lol

 

As you don't own the DLC here are some additional infos of how the game handles a collapsed landmark (as this is probably the way to go with those ploppable RICOs):

At the moment a building collapses the greyed out button for rebuilding appears in the building info panel + "Collapsed" is set. If the road connection is destroyed to an additional flag is set ("NoNetworkConnection" I think - this is used to decide if the disaster response team is send out by vehicle or by helicopter). The team then arrives and goes into the buildings collapsed remains. As the team has finished their job and left the remains (just like in case of a burning building) m_problems = BuildingVisitedService is set true and that button is clickable. After some click on it, the building "plops" itself again in the same spot while the destroyed remains got bulldozed at the same time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an Account  

Sign up to join our friendly community. It's easy!  

Register a New Account

Sign In  

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By Shannanigan O'Crabby
      Hey there everybody...

      So I've been building houses and using Ronyx "No Base" script to remove that ugly grey stuff the game adds on below ground level.
      https://community.simtropolis.com/forums/topic/72397-building-continuing-below-the-ground-level/?tab=comments#comment-1655161
       
      I just noticed... that also removes "snow" if the asset is placed in a Snowfall map. :/
      I don't supposed there is any way around this is there?
       

    • By Jose26x

      Hello everyone I want to say first Thank you to this community and learned a lot about everything that is talked about in the games in modeling buildings and those things thank you very much again for your great work.
      I open this portal to find out how I can create my items in RICO, how many times I see it but I have no release since I can find the building in the RICO menu but when I put it on the field after a while it disappears.
      Do not know if there is a method or some mod for this.
      someone has a guide on this topic.

    • By ArkenbergeJoe
      Hello. I've been playing C: SL for a while (and no SC4 for a long time) and would like to introduce my assets here
      (sorry für the bad english; 95% translated with google, 5% my knowledge)
      My newest asset
      Historic railroad-bridges, for doubletrack and singletrack. Is in the menu: train/rail
       
      Here ist the doublerail with static pillar for the embankments. Created with Fine Road Tool and Fine Road Arnachy.
      The another pillar-props disappear in the embankments

      The new static-pillar here

      Here ist the onway railroad

       
      Here presents my another assets:
      My first Upload (March+April 2015) of STEAM: Poplar regular and young. In the menu: trees

      Here ist the Garbage Power Plant. Upload April 2015. In the menu: garbage

      The Original-Building is located in Spandau
      The alloments and district is here
      ~more assets follow later~
    • By Shannanigan O'Crabby
      I'm trying to create a large animated screen for my Drive-In theater.
      I used the "Video Screen" base for my screen prop, because I wanted the images to change like a slide-show rather than scroll through.
      It works when I'm creating the asset (left) but once I pull it into a building asset as a prop, and also in game the screen is blank.
      Am I supposed to be doing some code changing to get the prop asset for it to work correctly?
       
       

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Season's Greetings!

xmas popup.jpg

Thank You for the Continued Support!

Simtropolis relies mainly on member donations to continue operating. Without your support, we just would not be able to be entering our 15th year online!  You've really help make this a great community.

But we still need your support to stay online. If you're able to, please consider a donation to help us stay up and running, so that we can help keep bringing SimCity players together to share our creations.

Make a Donation, Get a Gift!

Expand your city with the best from the Simtropolis Echange.
Make a donation and get one or all three discs today!

stexcollection-header.png

By way of a "Thank You" gift, we'd like to send you our STEX Collector's DVD. It's some of the best buildings, lots, maps and mods collected for you over the years. Check out the STEX Collections for more info.

Each donation helps keep Simtropolis online, open and free!

Thank you for reading and enjoy the site!

More About STEX Collections