Jump to content
Sign in to follow this  
mrdazza_460

Game cashes when loading a up a city

3 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

 

The game crashers when I try to load up my city it only dose it on the one all the others work fine,

is there any way to try and get it back, I guess a save file might be corrupted, I also can’t find where the saved files are on the computer


 

but I guess I will have to start the city again 28.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

I keep on getting the same problem, I have already un-installed the game and managed to fix the problem with a dbg that worked for a couple of hours then came back, now the game crashes after every 1 hour or so and it is really annoying me to top it all off now, my city will not even load it crashes after I click to load it and It's taken me 3-4 days to build this place to half a million people and now im losing my temper with this game. I thought the bugs very supposed to be fixed have Focus just abandoned everyone out there who has the problem or have they not heard of fixing and updating the game to stop this otherwise the Christmas present I was really looking forward to is now pointless even trying to play.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mrdazza, you can do manual saves in CXL 2011. While in the city, open the menu, click on the disquete icon - there you'll find the option. Afterwards, if the Autosafe gets corrupted, you can load a manual save from the Planet view (again the disquete icon).

I don't know if this'll help your current city, but it's good to know for the future. Also, it seems that failure to load cities is tightly connected to the general performance of the game - in other words, if you're trying to run the game on higher settings than recommendet for your machine, the risk of file corruption is greater. Try lowering graphic settings.

Guys, there have been numerous cases of save file corruption, all of them dully reported and discussed in other threads, I don't see why we need to start yet another one on the same topic. Please, in the future, before posting a problem, read the 'Technical Issues FAQ'  thread, or the other threads already posted here,  and see if your problem isn't already listed there.

And if there is no solution recorded, then you probably won't get help here, no reason to create a separate thread. Write to Focus Home Support instead.

Thread locked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an Account  

Sign up to join our friendly community. It's easy!  

Register a New Account

Sign In  

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Help Keep Simtropolis Online, Open & Free!

stexcollection-header.png

Get the best of the best from the STEX!

Expand your city with the best from the Simtropolis Echange. Make a donation and get one or all three discs today!

Make a Donation, Get a Gift!

We need to continue to raise enough money each month to pay for expenses which includes hardware, bandwidth, software licenses, support licenses and other necessary 3rd party costs.

By way of a "Thank You" gift, we'd like to send you our STEX Collector's DVD. It's some of the best buildings, lots, maps and mods collected for you over the years. Check out the STEX Collections for more info.

Each donation helps keep Simtropolis online, open and free!

Thank you for reading and enjoy the site!

More About STEX Collections