Jump to content
Sign in to follow this  
velve

<acronym title='Network Addon Mod'>NAM</acronym> 30 Industry commute glitch

9 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hey guys first time up on a forum here for simcity 4

I recently donwloaded the update to the NAM 30 mod brilliant absolutely brilliant but im having a few issues namely,

When I use the commute help question mark thingy haha on my Avenue leading to my industry zones I see absolutely no commuters? The zone is chokablock with workers but no information on who and how they get there. I have a freight rail setup and now there is no information at all, before I built the freight rail it showed 47 freight trucks using my avenue and now none do, I understand that rail is more effective, but now it shows 0 info about anyone traveling that road, although occasionaly I do see cars travelling it why cant I get info for it, I enjoy seeing my workers fastest commute time to an industrial zone but now I cant :(

I do not think it is a confliction error as all the other minor mods ive downloaded are 100% compatible, I have also looked everywhere on the internet with no solid description as to why this is happening.

Another minor issue is I am running the Traffic simulator and the only settings I have on are medium(american) for Mass transit usage, and classic for Base network capacity, is this kind of on par with the previous releases of NAM? I do not feel up to guessing and changing settings every time my city expands so is this an acceptable setting for any city size. ATM I have a slight problem with one street but the rest are acceptable

Please respond anyone I will greatly appreciate it and it will contribute greatly to my gameplay experience thank you so much

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all, NAM 30 has a hotfix. I hope you got it. The link is in the Transit Networks forum.

Next, you realize that you have to uninstall any old version of the and use the command drawpaths to see what the pathfinder thinks of your network. This is turned off with hidepaths. This mod has to be placed in your user plugin structure with no sub-folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iam new on the communtiy looks good :)

but i cant find a working file or URL for Network AddOn Mod (NAM) to download, pleas need some help and theres seams to be ALOT of new cool stuff to SM4, havent been playing it for 8 years :)

i want to be able to see and track the sims, cuz i have jobs to every sim, but still having problem with unemployment, so the tracking would be helpful from this NAM plugin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

iam new on the communtiy looks good :)

but i cant find a working file or URL for Network AddOn Mod (NAM) to download, pleas need some help and theres seams to be ALOT of new cool stuff to SM4, havent been playing it for 8 years :)

i want to be able to see and track the sims, cuz i have jobs to every sim, but still having problem with unemployment, so the tracking would be helpful from this

While tracking those sims shouldn't need any mod, simply click the traffic quest tool that you can see just below the quest tool.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iam new on the communtiy looks good :)

but i cant find a working file or URL for Network AddOn Mod (NAM) to download, pleas need some help and theres seams to be ALOT of new cool stuff to SM4, havent been playing it for 8 years :)

i want to be able to see and track the sims, cuz i have jobs to every sim, but still having problem with unemployment, so the tracking would be helpful from this NAM plugin :)

I already try the link and it doesn't work.

So, here is the link :

While tracking those sims shouldn't need any mod, simply click the traffic quest tool that you can see just below the quest tool.

That link to the file dosent work, then you press download you get.

=---> This webpage is not found <---=

No webpage was found for the web address:http://media1.gamefront.com/moddb/2011/01/15/NetworkAddonMod_Version30_Windows_Setup.zip?b17f4b620c6cf1393ffa644d1ceea1519471f50243241c9c351f544aefaeb617054856f45e07ae230795c14b30a53906a278cc670925e173f638b5fd3abd218d3e112c4f85064d5e6986161bd722b50c0d24d373885d60af8e3bc12c8650a522fb7c5fead4f057b90e9d4dc330e81f24a13d

that´s way iam asking with a new post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
worked fine for me just now. You go through several steps but eventually you get the download. The reason is that the NAM download is too big for the STEX so you get redirected to another site. If your browser is set to disallow this, then you need to fix your options.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I use the commute help question mark thingy haha on my Avenue leading to my industry zones I see absolutely no commuters? The zone is chokablock with workers but no information on who and how they get there.

This seems to be a bug in the game, unrelated to the NAM, although it may be more visible when you use the NAM. Sometimes, rearranging your zones and your routes may help. This bug seems to be particularly prevalent when industrial zones are at the edge of the city.

Another minor issue is I am running the Traffic simulator and the only settings I have on are medium(american) for Mass transit usage, and classic for Base network capacity, is this kind of on par with the previous releases of NAM?

It depends which releases you're talking about. Before 2009, the traffic simulators in the NAM worked very differently. It wasn't until 2010 that the NAM standardized on the current traffic simulator. Since then, the various settings have stayed the same.

I do not feel up to guessing and changing settings every time my city expands so is this an acceptable setting for any city size.

Classic is the lowest capacity for the traffic simulator, so you might have some problems if you use it with bigger cities. The NAM default is Medium, which is a good choice for most people and most cities.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Original Poster
  • thanks guys I kinda played around and feel I set the base multiplier on classic to x2, this seems to be ok for me I am not a huge city builder basically medium and i like the challenge of routing traffic well but thanks for the replies and oh yeah sometimes the glitch i mentioned comes and goes but its not so much a bother as I thought Ive got the persistent automata so I can see whats cracking at least.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an Account  

    Sign up to join our friendly community. It's easy!  

    Register a New Account

    Sign In  

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    Sign in to follow this  

    • Recently Browsing   0 members

      No registered users viewing this page.

    ×

    Help Keep Simtropolis Online, Open & Free!

    stexcollection-header.png

    Would you be able to help us catch up after a bit of a shortfall?

    We had a small shortfall last month. Your donation today would help us catch up for this month.

    Make a Donation, Get a Gift!

    We need to continue to raise enough money each month to pay for expenses which includes hardware, bandwidth, software licenses, support licenses and other necessary 3rd party costs.

    By way of a "Thank You" gift, we'd like to send you our STEX Collector's DVD. It's some of the best buildings, lots, maps and mods collected for you over the years. Check out the STEX Collections for more info.

    Each donation helps keep Simtropolis online, open and free!

    Thank you for reading and enjoy the site!

    More About STEX Collections